Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vier beveiligingsbedrijven zijn gisteren onderworpen aan een grootschalige controle.

speedy2

Het betrof Speedy Security, Securitas, CVD Security Systems en Curaçao Security Services (CSS).
Bij twee bedrijven was alles in orde, laat de politie weten. Om welke bedrijven het gaat, wil de politie niet bekendmaken. De politie voerde de controles uit met de ministeries van Arbeid en Economische Ontwikkeling, de SVB en BAB. Bij een derde bedrijf werd een automatisch wapen aangetroffen waarvan de juiste papieren niet konden worden overhandigd. Hierover legde de directie een verklaring af op het politiebureau. Na onderzoek bleek het wapen wel degelijk geregistreerd.
Het vierde bedrijf had 2.000 kogels, een grotere hoeveelheid dan is toegestaan aan het bedrijf. Ook de administratie bleek niet in orde. De directie heeft op het politiebureau een verklaring afgegeven. Onduidelijk is om welk bedrijf het gaat, maar uit foto’s in de media blijkt dat oud-politici George Jamaloodin en Carlos Monk van Speedy Security op het politiebureau aanwezig waren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.