Door Els Kroon
Willemstad - Tijdens een feestelijk en muzikaal evenement presenteerde Tatiana Saturnino-Felix gisteren een Curaçaose barí met daarop de portretten van het gezin van de Amerikaanse president Obama in het Amerikaanse consulaat.

Vervangend consul-generaal Hormazd Kanga van de Verenigde Staten en zijn staf zullen ervoor zorg dragen dat de barí, ook wel tambú genoemd, naar het Witte Huis wordt gestuurd. Maar niet voordat het instrument aan een muzikale test werd onderworpen door meester-percussionist Pernell Saturnino, die met zijn band typisch Curaçaose muziek ten gehore bracht.
Zangeres Merly Augusta lichtte de achtergronden toe van de Seú en tambú-dansen die door het duo Chandrika Floridas en Dennis Puriel met volle overgave werden gedemonstreerd.
Het muzikale evenement werd besloten met een spontane jamsession in het Roosevelthuis door blues- en jazz-zangeres Shirma Rouse met Ronchi Matthew achter de piano, en een demonstratie van een door Tera Percussions geschonken mahoniehouten barí, voorzien van handtekeningen van alle betrokkenen, die een vaste plaats krijgt in het Roosevelthuis.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.