De omstandigheden waren er gisteren perfect voor: een wind- of waterhoos.

Daarom gaf de Meteorologische Dienst van Curaçao (Meteo) korte tijd een code geel uit, waarin werd gewaarschuwd voor dit weerfenomeen. De Meteo: ,,Atmosferische condities zijn gunstig voor het in stand komen van een wind- of waterhoos gedurende de namiddag, deze weersverschijnselen zijn sinds gisterenmiddag (maandagmiddag red.) waargenomen boven onze regio.” Een waterhoos is een kleine trechtervormige slurf veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen. Als zo’n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. 

Tussen de buien door was een regenboog te zien. Foto José de Bruin


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.