Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn gisteren diep in de min gesloten. Onder meer de aanhoudende zorgen over de zwakke olieprijs drukten op het sentiment en zorgden voor een verkoopgolf onder aandelen. De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 2,2 procent lager op 16.151,41 punten. De S&P 500 verloor 2,5 procent tot 1.890,28 punten.
Het was pas de vijfde keer dat de index de afgelopen 14 maanden onder de 1.900 punten sloot. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 3,4 procent tot 4.526,07 punten en beleefde de slechtste sessie in maanden. Handelaren spraken van een ‘big time’ negatief sentiment en een ‘perfect storm’.
Uit cijfers van overheidsinstantie Energy Information Administration (EIA) bleek dat de voorraden ruwe olie met meer dan 234.000 vaten zijn toegenomen. De prijs van Amerikaanse olie bewoog daarop flink, en stond 1,2 procent hoger tot 30,79 dollar per vat. Brent-olie uit de Noordzee ging 1,4 procent omlaag tot 30,42 dollar per vat en noteerde kort zelfs onder de 30 dollar.
Bedrijven als Amazon (min 5,8 procent), Twitter (min 4,8 procent) en Netflix (min 8,6 procent) gingen hard omlaag. Ook banken waren de gebeten hond, met een verlies voor Morgan Stanley van 5,5 procent en Goldman Sachs van 4,1 procent. Bank of America verloor 2,7 procent.
General Electric (GE) leverde 1,4 procent in. Het industrieel conglomeraat maakte bekend 6.500 banen te schrappen in Europa in verband met de integratie van de overgenomen energietak van het Franse concern Alstom en de zwakkere vraag naar stoom- en gasturbines. Verder gaat het concern zijn hoofdkantoor, vanwege een belastinggeschil, verplaatsen van Fairfield in Connecticut naar Boston in de staat Massachusetts.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.