Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse beurzen zijn gisteren met winst gesloten, ondanks de aanhoudende druk op de olieprijzen. Het koersherstel op de aandelenmarkten in China eerder op de dag gaf de handel enige steun.
De Dow-Jonesindex met daarin de dertig voornaamste Amerikaanse beursfondsen eindigde 0,7 procent in de plus op 16.516,22 punten. De S&P 500 sloot 0,8 procent hoger op 1.938,68 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 4.685,92 punten.
Zorgverzekeraar UnitedHealth was koploper in de Dow met een koerswinst van 2,5 procent. Chemieconcern DuPont daarentegen was met een verlies van 1 procent de sterkste daler bij de hoofdfondsen.
Aluminiumproducent Alcoa, die maandagavond als eerste van de grote Amerikaanse bedrijven met vierdekwartaal- en jaarcijfers kwam, verloor 9 procent. Het bedrijf zakte weer in de rode cijfers, vooral door een fors bedrag aan eenmalige posten.
Ook American Airlines moest flink afschrijven. De waarde van de investeringen van de luchtvaartmaatschappij in Venezuela is door de economische malaise in het land en de sterk gedaalde Venezolaanse munt met bijna 600 miljoen dollar afgenomen. Het aandeel won desondanks 2,2 procent.
Sportkledingfabrikant Lululemon Athletica presteerde daarentegen beter dan verwacht in het vierde kwartaal, mede dankzij sterke verkopen rond de feestdagen in december. Beleggers beloonden dat met een koerswinst van 3,8 procent.
Halliburton en Baker Hughes leverde respectievelijk 0,3 en 1,1 procent in. Bovenop de malaise op de grondstoffenmarkt kregen de twee oliedienstverleners te horen dat de Europese Unie diepgravend onderzoek doet naar de gevolgen van hun voorgenomen fusie voor de concurrentie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).