Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse beurzen zijn gisteren met winst gesloten, ondanks de aanhoudende druk op de olieprijzen. Het koersherstel op de aandelenmarkten in China eerder op de dag gaf de handel enige steun.
De Dow-Jonesindex met daarin de dertig voornaamste Amerikaanse beursfondsen eindigde 0,7 procent in de plus op 16.516,22 punten. De S&P 500 sloot 0,8 procent hoger op 1.938,68 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1 procent tot 4.685,92 punten.
Zorgverzekeraar UnitedHealth was koploper in de Dow met een koerswinst van 2,5 procent. Chemieconcern DuPont daarentegen was met een verlies van 1 procent de sterkste daler bij de hoofdfondsen.
Aluminiumproducent Alcoa, die maandagavond als eerste van de grote Amerikaanse bedrijven met vierdekwartaal- en jaarcijfers kwam, verloor 9 procent. Het bedrijf zakte weer in de rode cijfers, vooral door een fors bedrag aan eenmalige posten.
Ook American Airlines moest flink afschrijven. De waarde van de investeringen van de luchtvaartmaatschappij in Venezuela is door de economische malaise in het land en de sterk gedaalde Venezolaanse munt met bijna 600 miljoen dollar afgenomen. Het aandeel won desondanks 2,2 procent.
Sportkledingfabrikant Lululemon Athletica presteerde daarentegen beter dan verwacht in het vierde kwartaal, mede dankzij sterke verkopen rond de feestdagen in december. Beleggers beloonden dat met een koerswinst van 3,8 procent.
Halliburton en Baker Hughes leverde respectievelijk 0,3 en 1,1 procent in. Bovenop de malaise op de grondstoffenmarkt kregen de twee oliedienstverleners te horen dat de Europese Unie diepgravend onderzoek doet naar de gevolgen van hun voorgenomen fusie voor de concurrentie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.