Al het nieuws

Van een onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York herstelden zich gisteren goeddeels van de koersdalingen op woensdag. De energiesector trok de kar op Wall Street, mede dankzij een stijging van de olieprijzen en ook de gezondheidssector stond in de belangstelling. GoPro viel uit de toon met een forse min na de omzetwaarschuwing van de producent van actiecamera’s een dag eerder.
De Dow-Jonesindex sloot 1,4 procent hoger op 16.379,05 punten. De S&P 500 steeg 1,7 procent tot 1.921,84 punten en de Nasdaq won 2 procent tot 4.615,00 punten. ,,Dit is de opluchtingsrally waar we al een tijdje op zaten te wachten”, zei een beleggingsstrateeg. ,,Door het pessimisme van de afgelopen weken hielden beleggers de hand op de knip. Dat opgespaarde geld lijkt vandaag in de markt te komen. Wellicht zorgen beter dan verwachte kwartaalcijfers de komende tijd voor een verdere opleving van de beurzen.”
De prijs van een vat Amerikaanse olie, die eerder in de week nog kortstondig onder 30 dollar dook, liep met 2,2 procent op tot 31,16 dollar. Ook andere grondstofprijzen zaten in de lift. De olieconcerns Exxon Mobil en Chevron boekten koerswinsten tot 5,1 procent en koperdelver Freeport-McMoRan ging, na een aantal forse verliezen in de afgelopen weken, met 12,6 procent vooruit.
JPMorgan (plus 1,5 procent) overtrof de gemiddelde analistenverwachtingen met zijn kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal liep de winst met 10 procent op tot 5,4 miljard dollar, mede dankzij kostenbesparingen. Over heel 2015 bereikte de winst een recordniveau van 24,4 miljard dollar. Citigroup en Wells Fargo, die vandaag hun cijfers naar buiten brengen, stegen tot 1,8 procent.
Fabrikant van actiecamera’s GoPro moest een koersverlies van 14,6 procent incasseren na een omzetwaarschuwing. Ook kondigde het bedrijf aan 7 procent van zijn personeel te zullen ontslaan. Autofabrikant Fiat Chrysler werd er door dealers van beticht gesjoemeld te hebben met zijn Amerikaanse verkoopcijfers en werd daarop 4,1 procent lager gezet. Bij Renault werden in Frankrijk invallen gedaan in een onderzoek naar uitstootwaarden. Hoewel minister Ségolène Royal het bedrijf vrijpleitte stonden de in New York genoteerde aandelen van Renault 6,5 procent in de min.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.