Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De Amerikaanse aandelenmarkten bouwden gisteren voort op de koerswinsten van een dag eerder. Beleggers zijn vooral in afwachting van het historische rentebesluit van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk gaat vandaag voor het eerst in bijna tien jaar de rente omhoog.
De Dow-Jonesindex, waarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, stond zo’n drie kwartier voor het einde van de handel 1 procent hoger op 17.545 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,2 procent naar 2.045 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 1 procent omhoog naar 5.001 punten.
Net als in Europa toonden aandelen in de grondstoffensector herstel, na de harde klappen die zij de afgelopen week kregen in verband met de scherp dalende olieprijzen. De oliemaatschappijen ExxonMobil en Chevron stonden bovenaan de Dow met koerswinsten van respectievelijk 4,4 en 3,9 procent.
Banken profiteerden van het vooruitzicht van een hogere beleidsrente van de Fed. Die zal ook hun rentemarge ten goede komen, is de verwachting. Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America en Citigroup kregen er allemaal 3 procent of meer bij.
Onderaan bij de hoofdfondsen stond 3M. Het brede industrieconcern, producent van onder meer plakband en zelfklevende memobriefjes, verlaagde voor de tweede keer dit jaar de winstverwachting voor heel 2015. De tragere groei van de wereldeconomie speelt het bedrijf parten. Het aandeel leverde 6,4 procent in.
Halliburton en Baker Hughes maakten bekend dat hun beoogde fusie vertraging oploopt. De maatregelen die de twee oliedienstverleners hebben voorgesteld om zorgen om de concurrentie weg te nemen, hebben het ministerie van Justitie nog niet overtuigd. De handel in beide aandelen werd kortstondig stilgelegd. Na hervatting stond Halliburton 2,1 procent hoger, Baker Hughes won 4,5 procent.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.