Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Churandy Martina samen met landgenoten én topatleten uit Nederland oefenen op het moment op Curaçao voor het WK estafette.

F05 TeamNl oefent WK estafette 2Deze wereldstrijd wordt op 4 en 5 mei gehouden in Nassau, Bahama’s.
De Curaçaose Atletiek Bond (CAB) heeft eerder bekendgemaakt dat ook de atletiekselecties van België, Zwitserland en Oekraïne hun trainingskamp op Curaçao houden. Tot nu toe is slechts TeamNL gearriveerd en hard aan het oefenen. De andere selecties arriveren komend weekeinde.
Intussen hebben de oefensessies van het Nederlandse team in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) veel bekijks getrokken. Martina en zijn teamgenoten trainen intensief onder begeleiding, in afwachting van de andere atletiekploegen uit Europa.
Nederland wil de prestaties van het WK estafette in 2021 in Polen ten minste evenaren, dan wel overtreffen. Het mannenteam heeft toen op de 4x 400 meter een gouden medaille gewonnen in een tijd van 3 minuten en 03,45 seconden. De vrouwen hebben op de 4x100 meter het brons geclaimd in 44,10 seconden.
Voorafgaand aan het WK estafette, wordt op Curaçao een Curacao Sprint Festival gehouden met deelname van de atleten uit Nederland, België, Zwitserland en Oekraïne. Dit evenement staat gepland op zondag 28 april in het Ergilio Hato Stadion en begint om 17.30 uur.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.