Al het nieuws

Dick Advocaat positief over Curaçaos elftal

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/ Antalya - Dick Advocaat, de nieuw bondscoach van het Curaçaose herenvoetbalelftal, is erg positief over zijn ploeg en over het inmiddels afgelopen trainingskamp in Turkije. In een reportage van Veronica Inside noemt de 76-jarige oefenmeester het trainingskamp een belangrijk moment voor het hele team en de staf. ,,Het was de eerste keer dat we bij elkaar kwamen, en alle spelers wilden graag laten zien wat ze kunnen. Nou, dat hebben ze echt gedaan”, zo zegt hij.

F08OP Spelers hebben zich bewezen 1Als er een ding duidelijk is in de reportage, is het wel de bevlogenheid en het fanatisme van de trainer. Dit is duidelijk zichtbaar en hoorbaar wanneer hij schreeuwend en driftig gebarend langs de lijn staat, en met zijn vuist hard tegen de dug-out slaat.

,,Het belangrijkste is dat de spelers begrijpen waar het om gaat”, zegt Advocaat. ,,In juni begint het, en dan moeten we zorgen dat we er staan. We kunnen niet zeggen ‘een keer gelijkspelen en een keer winnen’. Nee, we moeten ze alle twee winnen.” Hiermee doelt hij op de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2026, tegen Barbados en Aruba.

Over het doel van het trainingskamp vertelt Advocaat: ,,We willen als staf vooral zien wat de spelers komen brengen. Er zitten enorme temperamenten in dat elftal. Ze willen graag, ze coachen elkaar. Dat kan je ook wel zien. Ze (het team van Hull City, tegen wie de eerste oefenwedstrijd werd gespeeld en gewonnen, red.) wisten eigenlijk geen raad met de agressiviteit van onze spelers.
Hoewel Advocaat voor de camera van Veronica Inside Curaçao vergelijkt met Nederland, want ‘je kan gewoon je eigen taal spreken en ik ken de jongens bijna allemaal heel goed’, is er volgens de bondscoach wel een duidelijk verschil met het Nederlands elftal. Advocaat krijgt namelijk van alle spelers ’s ochtends een knuffel. Advocaat vindt dat leuk, net als de rituelen in de kleedkamer, die er volgens hem gewoon bij horen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.