Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Benzine wordt na de Paasdagen, per 2 april, ruim een dubbeltje duurder: de prijs stijgt van 2,16 gulden per liter naar 2,27 gulden. Diesel aan de pomp wordt juist iets goedkoper: in plaats van bijna 1,90 gulden, wordt de prijs voor een liter 1,82 gulden.

F02Benzine dubbeltje duurderHet eindgebruikerstarief voor Mogas 95 (benzine) stijgt ten opzichte van de voorgaande maand, voornamelijk als gevolg van een stijging van de aankoopprijs die mede gebaseerd is op de recent stijgende internationale prijs. Zo wordt duidelijk gemaakt.

Het eindgebruikerstarief voor Ultra Low Sulfur Diesel, (U)LSD, daalt ten opzichte van de voorgaande maand, voornamelijk als gevolg van een sterke daling van de overschot/tekort component.

Stroom en water goedkoper
Stroom daalt in prijs. Het meest voordelige huishoudelijk tarief, verbruik tot 250 kilowattuur (kWh), is nu nog bijna 65 cent en wordt vanaf 1 april 63 cent per kWh. Ook leidingwater wordt goedkoper. Waar momenteel bij verbruik tot 9 kuub/m3 nog 8,82 gulden moet worden afgerekend, is dat met ingang van de nieuwe maand 8,70 gulden per kuub.

De daling van de elektriciteitstarieven is het resultaat van lagere gemiddelde brandstofkosten voor de productie van stroom vanwege gedeeltelijke omschakeling naar goedkopere brandstof (Marine Gasoil naar Marine Fuel Oil) in combinatie met de verwachte productie-mix en een hogere correctiefactor over februari 2024.

De daling van de watertarieven is het resultaat van lagere elektrakosten voor de productie van water en een hogere correctiefactor over februari 2024.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.