Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Parke Tropikal, de verwaarloosd ogende (voormalige) dieren- en plantentuin te Damacor, krijgt een extra eenmalige subsidie van 1,5 miljoen gulden. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) belooft goede controle op de besteding van gemeenschapsgeld.

ZOO2Hoe de aanvullende bijdrage aan Parke Tropikal - officieel Curaçao Zoo - precies wordt besteed, is echter nog niet duidelijk; meer dan ‘restauratie dierentuin voor therapie en gebruik door gemeenschap’ staat er in een persverklaring van GMN niet vermeld over deze geldverstrekking aan Parke Tropikal.
Parke Tropikal is een van de instellingen die eenmalig een additioneel bedrag van de regering-Pisas (MFK/PNP) toegeschoven krijgen. Op het lijstje van GMN staat een hele reeks. Het betreft met name zorginstellingen. ,,Deze eenmalige extra subsidies zijn gericht op specifieke activiteiten en producten die direct bijdragen aan de verbetering van de dienstverlening van deze instellingen”, aldus GMN.
In een post, later geplaatst op Facebook, wordt aangegeven dat het bedrag van anderhalf miljoen voor Curaçao Zoo niet wordt gestort op de rekening van Parke Tropikal, maar op die van het overheidsaccountantsbureau Soab. En het is ook Soab dat de uitvoering van de realisatie van de ‘kinderboerderij’ controleert.
Stichting Curaçao Zoo Foundation, met de Reigerweg als het officiële adres, bestaat in de huidige stichtingsvorm en onder deze naam sinds 1999. Zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK).Voorzitter is Elshten Caridad-Petronilia; secretaris tevens penningmeester is Shurenska Rozali-Isabella; en bestuurslid is Chundriss Mujica. Curaçao Zoo heeft Richenel Martijn als directeur, aldus het handelsregister.
Het doel van de foundation is ‘het beheer van een tuin voornamelijk bestaande uit de flora en fauna van Curaçao en de zoveel mogelijk op bedrijfseconomische grondslag gebaseerde exploitatie van in de tuin aanwezige recreatieve, culturele en toeristische faciliteiten zoals een speeltuin, kinderboerderij, doolhof, ontmoetingscentrum, midgetgolfbaan, skatebaan, faciliteiten voor indoor en outdoor exposities, uitvoeringen en evenementen, picknick- en barbecueweide, petit restaurant, dierenpension en plantenkwekerij’.

Controle GMN op extra subsidies...

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Foto Jeu Olimpio


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.