Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Niet alleen de olievlek is vorige week door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) in de gaten gehouden, maar ook het sargassum.

Sargassum1,,Er zijn gebieden die altijd worden getroffen, zoals de baaien bij Ascencion en de Sint Jorisbaai, waar nu sargassum is”, zo maakt GMN bekend. ,,Sint Joris heeft nog niet veel sargassum, maar de baaien bij Ascencion zijn al behoorlijk getroffen.” GMN belooft te blijven monitoren en te inventariseren wat het beste moment is om in te grijpen of actie te ondernemen. Het zeewier kan namelijk gevaar opleveren voor schildpadden die door de dikke plakken niet naar boven kunnen komen om adem te halen. Op de foto de situatie bij Ascencion.
Foto GMN


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.