Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De stichting Ride for the Roses Curaçao (RFTRC) kan terugkijken op een geslaagde 18e editie van de Ride, Swim, Walk & Surf for the Roses.

RideMeer dan 6.000 personen hebben gisteren aan de diverse activiteiten deelgenomen en zo hun steentje bijgedragen aan de werving van de noodzakelijke fondsen. Met de steun van de sponsors erbij hebben al deze activiteiten in totaal bijna 3 ton aan fondsen opgebracht.
Om 7.00 uur ’s ochtends gaven de Orco Bank-directieleden Désirée Alberto-Martina en Edward Pietersz, PWF-voorzitter Ageeth Termars en enkele RFTRC-bestuursleden op het Brionplein de aftrap voor de Walk for the Roses, een route van 7,8 km over de hoge Julianabrug via het Waaigat, Penstraat en Marie Pampoen naar Mambo Beach/BLVD. Er was een alternatieve looproute van 5 km vanaf het Brionplein over de Emmabrug naar Mambo Beach/BLVD. Hier zorgde Maarten Schakel voor een warme welkomst. Bij binnenkomst kregen de lopers een roos uitgereikt, alsook frisdrank en een stuk fruit; dat gold trouwens ook voor de deelnemers aan de andere sportieve onderdelen.
De drie fietsonderdelen van de Ride for the Roses verliepen vlot. Terwijl nog lopers binnenkwamen, vertrokken om 8.00 uur de fietsers voor de diverse afstanden; eerst die van 60 en toen die van 40 km, kort erop gevolgd door de Easy Ride van 10 km naar Punda en terug. Start en finish waren steeds bij Mambo Beach/BLVD. Die ochtend waren er bij Madero op gezette tijdens fitnesssessies van Blue Maxx Health Club om het lichaam soepel te maken of te houden; ook hier werd enthousiast aan meegedaan.
Bij Zanzibar/Jan Thielbaai startten kort na 12.00 uur ‘s middags de zwemmers. Hier gaven zwemcoördinator Andrew Solomon en RFTRC-voorzitter Robbin Martina in het bijzijn van een vertegenwoordiger van Swim for the Roses-sponsor CPS het startsein. Eerst de wedstrijdzwemmers en daarna de recreanten die allen bij Wet & Wild uit het water kwamen. Edward Pietersz van Orco Bank reikte de prijzen uit aan de winnaars van de wedstrijd. Bij de dames eindigde Zinha Falbru op de eerste plaats. Tweede werd Gabriela Johannes Maduro. Ri-Johnna Pedro werd derde. Bij de heren was Karim Alders de snelste, gevolgd door Nageaud Albert Ricardo. Aron Angela eindigde als derde.
Toen de laatste zwemmers even na 14.30 uur binnen waren, kwamen ook de eerste surfers (kitesurfers, windsurfers en wingfoilers) uit Klein Curaçao bij Mambo Beach aan. Zij werden apart ook nog even in het zonnetje gezet. Het was voor het tweede opeenvolgende jaar dat de surfers deel uitmaken van het evenement.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.