Al het nieuws

ABC Busbedrijf krijgt 2 miljoen voor 5 bussen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ABC Busbedrijf kan een bedrag van twee miljoen gulden tegemoet zien voor de aanschaf van vijf nieuwe bussen, zo laat minister van Financiën Javier Silvania (MFK) weten op zijn Facebookpagina.

Busje,,Dit bedrag komt ten laste van de begroting 2023”, zo laat de minister desgevraagd aan deze krant weten.
PNP-Statenlid Sheldry Osepa, die zich in de Staten hard heeft gemaakt voor deze financiering en specifieke vragen over dit onderwerp heeft gesteld, zegt dat dit bericht hem officieel niet heeft bereikt. ,,Maar ik ben super blij dat deze strijd voor alle 35.000 openbaarvervoergebruikers gelukt is.”
Deze financiële toezegging is het gevolg van de investeringssubsidie die ABC Busbedrijf op 31 oktober aanvroeg. In eerste instantie ging het om een veelvoud van het nu toegezegde bedrag, voor de aanschaf van in totaal vijftien nieuwe bussen.
Osepa legt aan het Antilliaans Dagblad uit: ,,De aanvraag was vijftien, maar bij het bezoek heb ik hun gevraagd naar de ondergrens. Dat bleken vijf bussen te zijn, dus streed ik voor vijf.”
Het doel van deze nieuwe bussen - die nu besteld kunnen gaan worden - is om een efficiëntere dienstverlening te verzorgen, en het voorkomen van uitval.

Foto Jeu Olimpio


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.