Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - President Volodymyr Zelensky van Oekraïne was in de nacht van zondag op gisteren even op Curaçao. Geen officieel bezoek, maar slechts ‘een praktische tussenstop’, zoals een functionaris het omschrijft.

zelenskyDe intussen wereldberoemde president - vanwege zijn volharding in de oorlog tegen Rusland, dat buurland Oekraïne in februari 2022 binnenviel - stapte niet uit en heeft ook niemand ontmoet, zo krijgt het Antilliaans Dagblad te horen. Maar bijzonder is het wel.
Dat denkt ook fotograaf Larry Every: ,,I think this is my Catch of the Year”, schrijft hij op zijn Facebook-pagina, waar hij verschillende foto’s plaatst van het regeringstoestel dat landt op Curaçao International Airport, vervolgens onder begeleiding naar een afgelegen plek op het platform taxiet en na brandstofinname weer het luchtruim kiest.
,,Early this morning President Volodymyr Zelenskyy had a fuel stop at Hato enroute to Washington. Apparently he also attended the inauguration of the new Argentinian president”, schrijft vliegtuigspotter Every. Dat eerste, dat de Oekraïense president op weg was naar de Amerikaanse hoofdstad, kon niet worden bevestigd.
,,Doel en bestemming is niet aan ons om te melden, maar je zag hem bij de inauguratie van de Argentijnse president Milei zondag”, laat een ingewijde aan deze krant weten.
Luchthavenexploitant Curaçao Airport Partners (CAP) heeft de nachtelijke stop gefaciliteerd. Verder was het ‘no big deal, gewoon een tussenstop’. Dat de UR-ABA, de Airbus 319 van de Oekraïense regering even op Hato was, is desondanks toch even een bijzonder moment.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.