Al het nieuws

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gepromoot


Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De organisatie I Am heeft het programma en competitie ‘I am the butterfly’ afgerond met een seminar over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dat volgens de organisatie een ware trend lijkt te worden.

MVOHet butterfly-programma heeft een jaar geduurd en eindigde met het seminar getiteld ‘Ons potentieel samen manifesteren’. ,,Het doel van dit evenement was om mensen en bedrijven te introduceren en te inspireren om bij te dragen aan Curaçao door te laten zien dat een kleine actie, met liefde en passie, een positief en blijvend effect kan hebben op onze gemeenschap”, zo wordt door de organisatie uitgelegd.
Er waren lokale en internationale sprekers en de minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruisandro Cijntje (PNP), heeft zijn visie gegeven en benadrukt wat nodig is om MVO op Curaçao te blijven bevorderen. Aline Abdul, dichter, auteur, en pleitbezorger van een multiculturele en multiraciale gemeenschap, creëerde een speciaal gedicht voor het seminar dat het publiek stimuleerde om na te denken over hun belangrijke rol bij het vormgeven van een betere toekomst voor henzelf en de toekomstige generaties. Danique Zimmerman, marketingexpert, gecertificeerde coach en ondernemer, richtte zich op de impact van MVO. ,,MVO gaat verder dan een trend en vereist authenticiteit, afstemming en deelname om succesvol te zijn”, zo is door haar aangevoerd. Lucas Beaujon, director Human Resources van Aqualectra, deelde ook zijn kijk op hoe MVO opgenomen wordt in de dagelijkse strategie en dienstverlening van het nutsbedrijf. Levi Silvanie, onafhankelijke artiest en componist, betrok het publiek bij een discussie over MVO en deelde zijn persoonlijke reis als sociale ondernemer, dit alles terwijl hij hen vermaakte met zijn inspirerende muziek.
Kurt Schoop, sociale ondernemer en organisator van het project Kaya Kaya, sprak over wat hem inspireert, zijn filosofie en motivatie als sociale ondernemer, evenals de omvang van het project Kaya Kaya en de effecten ervan. Ledys Vianey López Zapata uit Colombia kwam praten over het transformatieproces van Comuna 13 Medellín, waarbij een van ‘s werelds gevaarlijkste plekken omgebogen is naar een van de belangrijkste toeristische attracties in Colombia.
Aan het einde van het seminar werden de drie winnaars (Stichting HAS, Stichting Tur Ta Konta en Stichting Un Bon Hoben Pa Un Bon Famia) van de ‘I am the butterfly’ -competitie bekendgemaakt. Elk ontving een cheque ter waarde van 3.500 gulden als motivatie om door te gaan met het goede werk en model en inspiratie te zijn voor anderen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.