Al het nieuws

Voetbalwedstrijd tegen Argentinië toeristisch benut

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Samen met achttien bedrijven is de minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruisandro Cijntje (PNP) in Berlijn geweest. Meegereisde instellingen zijn van de toeristensector, de financiële dienstverlening, logistiek, uit de creatieve hoek, ICT, en de overheidsinstellingen MEO, het Curaçaose Toeristenbureau (CTB) en Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex). De eerste twee dagen stonden in het teken van ITB Berlin, ‘s werelds grootste toeristische vakbeurs, die na drie jaar weer voor het eerst georganiseerd was. De bedrijven die op de beurs vertegenwoordigd zijn, zijn onder meer hotels, toeristenbureaus, touroperators, systeemaanbieders, luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven.

F04 Cur gepromoot in Berlijn 1Curaçao is al jaren aanwezig op ITB, want Duitsland is ook de tweede belangrijkste Europese markt voor het eiland, zo wordt door MEO uit de doeken gedaan. ,,De vliegverbinding moet verbeteren en Curaçao moet het toeristische product onder de aandacht blijven brengen. Met luchtvaartmaatschappijen zijn gesprekken gevoerd die nog een vervolg moeten krijgen”, zo staat in het reisverslag.

Tijdens de expositie is ook contact gelegd met bestuurders van andere landen. Zo is gesproken met ministers uit Barbados, Jamaica, Belize en de Dominicaanse Republiek voor meer multi-bestemming-samenwerking in de cruisesector. Ook heeft Cijntje gesproken met de directeur van het Argentijnse toeristenbureau. Daar is de vriendschappelijke voetbalwedstrijd met de wereldkampioen van eind maart ook ter sprake gekomen. ,,CTB gaat van de gelegenheid gebruik maken om Curaçao in het Zuid-Amerikaans land te promoten en de Argentijnse evenknie heeft volledige medewerking beloofd”, aldus Cijntje. Ook de commerciële banden zijn aangehaald met Argentinië.

Er is in Berlijn gesproken met enkele Curaçaoënaars die in Duitsland wonen, zoals de bekende influencer, Gillord Pisas, zoon van Premier Gilmar Pisas (MFK). Er zijn nog meer landgenoten die uitblinken in de farmaceutische, financiële en creatieve sector, zo blijkt.

Het bezoek is afgerond met een seminar met als thema ‘Curaçao, the Business Hotspot in the Caribbean’ waar het eiland zich heeft neergezet als land waar goed zaken mee te doen is. Het event was georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Berlijn, de bedrijfsvereniging van Duitsland (BWA), de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel en de vertegenwoordiger van CTB in Duitsland. Minister Cijntje heeft uitvoerig gesproken met de Nederlandse ambassadeur Ronald van Roeden.
Jeanette Bonet van Cinex heeft de investeringsmogelijkheden uit de doeken gedaan, Nico da Costa Gomez heeft het ICT-potentieel uitgelegd en het werk van Kolektivo beschreven. Muryad de Bruin van CTB heeft de toeristische sector voor het voetlicht gebracht en Vanessa Toré van MEO heeft de financiële dienstverlening belicht terwijl haar collega Gwido Jansen gesproken heeft over hernieuwbare energie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).