Al het nieuws

Duizenden mensen in actie tijdens Cura Doet

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Verven, timmeren, schoonmaken, tuinieren, Curaçao is in rep en roer. Gisteren werden al bergen werk verzet, tijdens de eerste dag van Cura Doet.

CuraDoetVandaag worden nog meer handen uit de mouwen gestoken. Liefst 252 verschillende projecten worden in twee dagen aangepakt, door ruim 4.500 vrijwilligers. ,,Overal zien we blije gezichten en groot enthousiasme”, vertelt projectmanager Vicky Trinidad van Cura Doet trots.
Om samen met anderen in actie te komen, geeft een extra gevoel van saamhorigheid, zo ervaren veel vrijwilligers. De wetenschap dat in het hele Koninkrijk honderdduizenden vrijwilligers meedoen, maakt het extra bijzonder. Deze dagen vinden er namelijk ook Doet-edities plaats op Aruba, Sint Maarten, Saba, Bonaire, Statia en in Nederland.
Het evenement is een initiatief van het Oranje Fonds en al jaren een groot succes. Het concept is simpel: non-profitorganisaties kunnen projecten aanmelden - zoals het aanleggen van een moestuin of het opknappen van een speeltuin - en vrijwilligers kunnen daarvoor intekenen. Tien jaar geleden, bij de eerste editie op Curaçao, verwachtte de organisatie zo’n 50 projecten. Het werden er ruim 130. Dat aantal bleef met de jaren groeien, met op een gegeven moment zelfs 371 projecten.
Trinidad: ,,Dit keer hebben we ervoor gekozen om een limiet op het aantal projecten te zetten, omdat we ons ook focussen op andere manieren om goede doelen te ondersteunen.” Met 252 projecten in twee dagen, is het echter nog steeds een enorme onderneming.
De meeste projecten voor vandaag zijn al ‘gesloten’ voor aanmeldingen van vrijwilligers, zo is te lezen op de website www.curadoet.cw. Maar volgens Trinidad is extra hulp zeker nog welkom. Wie zich nog niet heeft aangemeld maar vandaag wel wil helpen, kan de organisatie bellen op 5681952.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.