Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het koninklijk gezin had gisteren een volle, maar gezellige dag op Curaçao. Eerst liep het drietal van het Koninklijk Huis door Punda. Zij maakten kennis met kunstenaar Carlos Blaaker van de Punda Love Hearts en hingen  een slotje aan een speciaal voor het gezin gemaakt hart.

KoningsgezinRegKoningsgezin18 JeuDaarna toog het gezin via de Koningin Emmabrug - de pontjesbrug - naar de Koningsspelen op het Brionplein. Verschillende scholen deden daaraan mee. In Otrobanda werd ook de vijfguldenmunt geslagen die gemaakt is in het kader van Willemstad Werelderfgoedstad. Een lunch volgde bij een verkleinde versie van het Kaya Kaya-evenement, gevolgd door een rondtocht door Otrobanda. Later in de middag ging het gezelschap naar de Amaliabrug, vernoemd naar prinses Amalia, in Punda. Daar wachtte een samengesteld orkest de koning, koningin en prinses op om een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde wals ten gehore te brengen van componist Yohn Suarez. De naam van de wals was tot dan toe geheim gehouden, maar werd gisteren bekendgemaakt: ‘Sunsets for princess Amalia’. Op de wals werd een balletdans opgevoerd. Op de foto’s een impressie van de dag.

Foto's Jeu Olimpio en C&V (Communicatie en Voorlichting)

Wilt u meer foto's van het koninklijk bezoek zien? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).