Al het nieuws

De landfill Malpais zal hooguit nog zes jaar dienst kunnen doen. Dan is de vuilnisbelt vol, aldus de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Dorothy Pietersz-Janga (MFK) in de Staten.

Daarom wordt er volgens haar gewerkt aan nieuw beleid van minder afval, recycling en hergebruik. Dit is ook belangrijk omdat een wijk als Jandoret en omgeving last heeft van ongedierte en vieze lucht van Malpais. ,,We willen ook statiegeld gaan introduceren. En ook 2023 wordt uitgeroepen tot Jaar van de Schoonmaak. Dat wordt eerdaags via een Landsbesluit aangekondigd”, aldus de minister.

landfill


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).