Al het nieuws

Ontwikkeling van snoezelruimtes in therapiecentrum

Willemstad - Kadanz heeft afgelopen week op feestelijke wijze een cheque overhandigd ter waarde van 7.500 gulden aan de Autism Aid Foundation.

F06 Kadanz doneert KadanzDe donatie is gekoppeld aan het 20-jarig bestaan van Kadanz dit jaar, waarin het bedrijf heeft gekozen om in totaal 20.000 gulden te doneren aan verschillende goede doelen.
Kadanz doet aan werving en selectie, uitzending en payrolling. De goede doelen zijn samen met de relaties van Kadanz geselecteerd en bij elk project is een concrete bestemming voor het geld gekozen. Autism Aid Foundation is de eerste die hun cheque heeft mogen ontvangen. Het betreft een specialistisch centrum voor autisme dat helpt bij het verzorgen van een dagbesteding en therapie voor kinderen met autisme.
Met het gedoneerde bedrag gaat de stichting snoezelruimtes ontwikkelen in haar therapiecentrum. De snoezelruimtes, ook wel ‘sensory rooms’ genoemd, zijn ruimtes die erop ingericht zijn om onrust weg te nemen bij de kinderen en ze zonder storende elementen van buitenaf even tot rust te kunnen laten komen. Door middel van muziek, verlichting, geuren en texturen zorgt de ruimte voor ontspanning bij de kinderen.
Deze ruimtes zijn erg belangrijke voor de kinderen die therapie ontvangen. Zij raken gemakkelijk overprikkeld en de snoezelruimtes helpen de kinderen te kalmeren, even tot rust te komen en daarna weer ontspannen over te kunnen gaan tot de orde van de dag.
Natasha Rosaria-Devid, algemeen directeur van Kadanz, geeft aan dat ze erg blij is dat het bedrijf de foundation op deze manier kan helpen. ,,Kadanz maakt zich hard voor inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen; de Autism Aid Foundation heeft in de afgelopen jaren bewezen dat hun therapie ervoor zorgt dat kinderen met autisme mee kunnen draaien in de maatschappij en de aandacht en begeleiding krijgen die ze verdienen en nodig hebben.”
Clinical director Moraini Isenia van Autism Aid Foundation is Kadanz dankbaar voor de mooie donatie. ,,De snoezelruimtes stonden al tijden op ons wensenlijstje, omdat ze essentieel zijn voor onze kinderen om een veilige plek te hebben waar ze echt even tot rust kunnen komen, wanneer ze te veel prikkels krijgen en daar lastig mee om kunnen gaan.”