Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose celebrity en entrepreneur Jandino Asporaat maakt nu ook deel uit van het team van Ròm Tambú. Samen met zijn team heeft de komiek geïnvesteerd in het jonge drankmerk. De samenwerking werd donderdag publiekelijk gemaakt.

F09 Jandino Rom TambuHerman ‘Manchi’ Harms en zijn zakenpartner Mitchel Moreno zijn trots op de steun die ze van Jandino hebben gekregen. Bij de lancering van de lokale rum in december 2020 was Jandino een van de eerste personen die het duo belde met felicitaties. Daar bleef het niet bij. ,,Je hebt ook uitvoering gegeven aan het gezegde: Put your money where your mouth is”, zei Harms tijdens de bekendmaking.

,,Je investeert in lokale projecten, in lokale bedrijven, in de lokale economie en in lokale mensen”, voegde hij daaraan toe.
Met Jandino als investeerder heeft het rummerk vaste voet op Nederlands bodem gekregen. Via drankengroothandel De Monnik Dranken worden de horecagelegenheden in Nederland bevoorraad. Consumenten kunnen voor hun fles van de Curaçaose rum terecht bij een van de 113 winkels van slijterij Mitra of online. ,,Dit is slechts het begin. We gaan nog veel meer doen in Nederland”, aldus Moreno.

Bij bedenkers Harms en Moreno stond voorop dat de rum een uniek karakter moest krijgen dat naadloos zou passen bij de identiteit van Curaçao. Ròm Tambú is een blend van 4 Yrs rum uit Guatemala en 8 Yrs rum uit Barbados en Santo Domingo. Deze rum wordt op Curaçao samengesteld en gebotteld. De sterke drank heeft een zoete geur met zachte tonen van vanille en honing. De smaak omschrijft zich het beste als vanille met een hint van honing. De afdronk is lang en licht rokerig.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.