Al het nieuws

‘Registreren in de bus’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tot en met gisteren hebben meer dan 2.500 vakmannen en -vrouwen zich geregistreerd om in aanmerking te komen voor een baan bij de raffinaderij. Vanaf morgen tot en met 2 juli gaat er een bus de wijken in om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Isla wervingDat laten Refineria di Kòrsou (RdK) en Curaçao Refinery Utilities (CRU) weten. Zoals bekend is er een kandidaat van voorkeur - ‘preferred bidder’ - gekozen in verband met de exploitatie van de Isla-raffinaderij en de olieterminal bij Bullenbaai. Deze week beginnen de besprekingen van het onderhandelingsteam van de regering en RdK met Caribbean Petroleum Refinery, een consortium van zes Amerikaanse concerns en een in Brazilië met als een van de bestuurders Luis Giusti Lopez.

Nu er een partij geselecteerd is als toekomstige operator van de raffinaderij, willen RdK en CRU een beeld krijgen van het potentieel aan vakmensen dat beschikbaar is. Sinds begin juni kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via het digitale platform www.ipe.cw. Op 10 en 11 juni hebben meer dan 1.000 mensen zich geregistreerd bij het Man Camp bij Post 5. Al die aanmeldingen worden door de afdeling Human Resources van CRU beoordeeld en gecategoriseerd.

Maar ondertussen gaat de wervingscampagne verder en komt een bus naar de buurtbewoners toe. De bus staat op 22 juni bij het schoolgebouw in Fuik, op 23 juni bij Bon Bini Supermarkt te Brievengat, op 24 juni in Koraal Specht, op 26 juni bij de 4th of July Snack te Barber, op 27 juni in Boka Sami, op 28 juni bij Seda Santa Maria aan de Seru Fortunaweg, op 29 juni bij de kerk van Santa Rosa en uiteindelijk op 2 juli, de Dag van de Vlag, op het Brionplein.

Alle aanmeldingen worden beoordeeld en met geschikte kandidaten wordt contact opgenomen. Een deel van de vakmannen en -vrouwen krijgt de kans specifieke trainingen te volgen die zullen worden aangeboden door de ‘CRU Vocational School’. De beroepsopleiding is bedoeld om de vaardigheden van mensen bij te spijkeren of uit te breiden en wordt afgesloten met een internationaal erkend certificaat.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).