Al het nieuws

Prestigieuze Cola Debrotprijs voor epidemioloog

Van onze redactie
Willemstad - Eindelijk officiële erkenning voor Isaac ‘Izzy’ Gerstenbluth, de epidemioloog die gedurende de coronapandemie vanaf maart 2020 vrijwel dag en nacht klaarstond.

gerstenbluthDit om regering, ziekenhuis en andere autoriteiten - maar vooral ook de bevolking van Curaçao - continu te woord te staan over het verloop van de pandemie en de noodzaak voor het treffen van maatregelen. En de strijd aan te binden tegen het virus, alsmede tegen degenen die het virus ontkenden of de impact ervan bagatelliseerden.
Op 4 mei krijgt Gerstenbluth de prestigieuze Cola Debrotprijs overhandigd. Toen hem dit werd medegedeeld door minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Sithree van Heydoorn (MFK), reageerde Gerstenbluth met de nodige emotie; hij had even weinig woorden. Dit gebeurde in aanwezigheid van sectordirecteur Cultuur en Sport Lisette Sambo-Velder en directeur Rampenbestrijding Lesley Fer.
De Cola Debrotprijs - vernoemd naar de oud-gouverneur, arts en auteur - is een prijs die sinds 1968 wordt uitgereikt aan personen die zich op breed cultureel vlak hebben onderscheiden: architectuur, visuele kunst, dans, folklore, literatuur, muziek, theater of wetenschap. Dit jaar is het de beurt aan wetenschap. Gerstenbluth werd door een onafhankelijke commissie gekozen om de prijs te ontvangen. Dat gebeurt officieel op de geboortedag van Debrot.
Hoewel hij niet altijd van iedereen alle medewerking kreeg, zelfs niet op regeringsniveau - zo was en is bijvoorbeeld Gezondheidsminister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) wars van alles wat te maken heeft met vaccinaties - feliciteert het kabinet Gerstenbluth voor zijn geloof in Curaçao, zijn optimisme en gezonde bijdrage aan het Land. De overheid is hem ‘immens dankbaar’ voor zijn inspanningen tijdens de coronapandemie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).