Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,De Job Fair is buiten verwachting goed gegaan.” Woorden van de tevreden Maria-Helena Seferina-Rojas, directeur van Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata).

F04 Job Fair 1Chata organiseerde samen met de Curaçao Restaurant Association (CRA) en de vakbond Horecaf de Job Fair in het Curaçao Marriott Hotel zaterdag. ,,We zagen jongeren en ouderen, mannen en vrouwen. Echt een doorsnee van de Curaçaose samenleving. We hebben ook jongeren gezien van vijftien jaar en ouder die kennelijk meer willen weten over deze sector of mogelijk een baan zoeken voor na school”, meldt Seferina-Rojas.
Met meer dan 200 vacatures bij 30 bedrijven was het aanbod ook wel divers. ,,We hadden bijvoorbeeld ook schoonmaakbedrijven en parkopzichters. Vooral die laatste groep is moeilijk beschikbaar. Maar ze waren er zaterdag wel en er was veel belangstelling voor hun beroep.”
De Chata-directeur meldde eerder in gesprek met deze krant dat het aantal vacatures in het toerisme en de horeca enorm is en blijft stijgen. ,,Er komen steeds meer investeerders bij en we hadden al een tekort, dus we hebben dringend personeel nodig.” Seferina-Rojas meldt dat alle werkzoekenden zijn geregistreerd en dat de organisatoren bij de participerende bedrijven zullen nagaan wie wel en wie geen baan gevonden heeft. Daarnaast zal met de mensen die een baan gevonden hebben over drie maanden contact opgenomen worden om na te gaan wat hun vorderingen zijn. ,,We hebben niet de illusie dat we het personeelstekort in de sector met een job fair kunnen oplossen. Maar nu hebben we wel data om uit te zetten wat onze vervolgstappen zullen zijn.”
Er waren ook workshops gepland zaterdag. Daarvan is één niet doorgegaan omdat de organisatie die het zou houden het druk had met het registreren van werkzoekenden. Maar de tweede workshop getiteld ‘Attitude’ vond wel doorgang.