Al het nieuws

‘Diefstal en vernielingen in De Savaan’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vandalen hebben in het weekeinde vernielingen aangericht in Het Savaanhuis en Zorgboerderij de Waarborg van Stichting Revalidatiecentrum Curaçao (SGR-Groep/Fundashon Verriet). Ook werden spullen en dieren gestolen.

vandalismeIn een persbericht legt de SGR-Groep uit dat deze vorm van vandalisme extra hard aankomt bij de groep die dagelijks gebruikmaakt van de faciliteiten. Op beide locaties worden mensen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme begeleid. ,,Dit heeft een enorm negatieve invloed op de emoties en het gedrag van onze cliënten. Zij komen elke dag heel enthousiast hiernaartoe voor hun activiteiten. Dit is dan ook veel meer dan alleen materiële schade. Hun hele wereld stort in op het moment dat je op een dergelijke wijze hun structuur en wat zij liefhebben kapotmaakt.”
De afgelopen maanden is er juist met vereende krachten en een enorme inspanning voor gezorgd dat er meer activiteiten, materialen en dieren konden worden aangeboden bij de locaties in De Savaan. ,,Om onze cliënten, ondanks de weinige financiële middelen, het best mogelijke te bieden.” De inbraak en vernielingen brengen de stichting ‘weer enkele stappen terug’.
Bij De Waarborg vinden, volgens de website, cliënten van Fundashon Verriet met een ‘matig verstandelijke beperking’ een dagbesteding. In 2013 is de zorgboerderij met hulp van donaties gerenoveerd en uitgebreid. Sindsdien zijn er paarden, ezels, varkens, koeien, pauwen, kippen en een eendenvijver. Op de plantage wordt groente en fruit verbouwd, zoals pompoen, banaan, zuurzak en tamarinde. In een kas groeien sierplanten en kruiden.
In Het Savaanhuis volgen onder andere kinderen van zes tot en met twaalf jaar met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) in de middag verschillende vormen van therapie, bijvoorbeeld op basis van paardrijden of spelen. Zij krijgen extra begeleiding bij dagelijkse en sociale vaardigheden, de invulling van hun vrijetijd en het omgaan met emoties.
De SGR-Groep heeft financiële hulp nodig om de twee locaties bij De Savaan weer op de been te krijgen. Wie de stichting wil steunen kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 5142510. Bovendien is het mogelijk een donatie te storten op naam van Stichting Vrienden van Fundashon Verriet (MCB-rekening 26738501, Prinsenlaan 5).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.