Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee mannen uit Curaçao zijn in Venezuela opgepakt. Zij zitten vast in het detentiecentrum van het hoofdkwartier van de Venezolaanse inlichtingendienst en worden verdacht van betrokkenheid bij mensenhandel. Dat melden verschillende Venezolaanse media.

F00Opgepakt VenezuelaSergei Paulus Pamphis Diomedes en Isidro Anacario werden begin december gearresteerd in de staat Falcón aan de noordkust van Venezuela, samen met Henry Jesús Gotopo López en Hender Jesús Gotopo Antequera. Dat gebeurde tijdens een reguliere controle van de nationale garde La Guardia Nacional Boliviana. De militairen vonden 157 paspoorten in een tas die het viertal bij zich had; 154 Venezolaanse en drie Peruviaans/Spaanse paspoorten.

De vier hebben volgens de officier van justitie banden met een georganiseerde misdaadbende. De bende rekruteert Venezolanen die worden misleid met het aanbod van een baan in de olie-industrie in het buitenland. Behalve voor illegale mensenhandel worden de mannen door het Openbaar Ministerie van Venezuela ook beschuldigd van betrokkenheid bij een criminele organisatie en het onrechtmatig toe-eigenen van functies.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.