Al het nieuws

Pietersz-Janga: Hoop volgende week weer hersteld

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) hoopt volgende week weer aan het werk te gaan. De GMN-minister testte vrijdag 31 december positief op Covid-19 en zit sindsdien in isolatie.

F02 GMN minister besmet,,In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg ik, na een vrij intensieve vierdaagse werkweek, plotseling klachten”, zegt Pietersz-Janga in antwoord op vragen van het Antilliaans Dagblad. Gisteren voelde zij zich ‘alweer fit’. ,,Alleen nog een wat hese stem. Ik hoop volgende week weer aan het werk te gaan.” In een persbericht laat Pietersz-Janga weten dat direct de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen en dat aan alle ‘protocollen van de overheid is voldaan’. Daarin noemt zij haar gezondheid stabiel en schrijft dat zij ‘beetje bij beetje langzaam maar zeker herstelt’.
Dat juist de GMN-minister besmet is geraakt met het coronavirus in deze periode van grote aantallen besmettingen door de omikronvariant, trekt extra veel aandacht. Pietersz-Janga heeft nooit antwoord willen geven op de vraag of zij zich heeft laten vaccineren. Ook nu wordt in het persbericht het woord vaccinatie niet genoemd. De GMN-minister maakt van de gelegenheid gebruik ‘om iedereen te verzoeken zich aan de regels te houden’. ,,Blijf thuis als dat mogelijk is. Zorg voor de mensen in jouw omgeving door voor jezelf te zorgen. Zo kunnen we voorkomen dat het virus zich blijft verspreiden”, aldus Pietersz-Janga in het persbericht.
Op de vraag van het Antilliaans Dagblad waarom premier Gilmar Pisas tijdens de persconferentie maandag niet heeft gezegd dat zij Covid-19 had en waarom zij dit zelf niet eerder naar buiten heeft gebracht, antwoordt de GMN-minister: ,,Dat werd de premier niet specifiek gevraagd. Ik heb ook niet expliciet gewaarschuwd, aangezien GMN net als vele andere ministeries niet covid-vrij is gebleven.”
Tijdens de persconferentie vroeg een verslaggever van TV Direct maandag waarom minister Pietersz-Janga niet aanwezig was. Pisas zei toen dat de GMN-minister er bij zou zijn als dat nodig is en gezondheidszaken aan de orde komen. ,,Zij verschuilt zich niet. Ik sta hier in mijn rol als opperbevelhebber en verantwoordelijke in de pandemie.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.