Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alles wijst erop dat Patrick Newton de nieuwe (interim-)bestuurder wordt van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK). Tot en met volgende week is Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy nog statutair directeur.

islaNaar verwachting zal Newton de komende dagen ingewerkt worden en de dossiers overgedragen krijgen. Hij is geen onbekende van en voor RdK. Newton was onder meer lid van de PMO-commissie, de Projectmanagementorganisatie die belast was met de zoektocht naar een nieuwe operator van de Isla-raffinaderij na de beëindiging van het leasecontract met PdVSA eind 2019.
Hij kent de raffinaderij ook van een andere kant, want Newton begon zijn loopbaan in 1979 als ‘information technology engineer’ bij de toenmalige Shell en ging in 1985 over naar Isla/PdVSA. Drie jaar later stapte hij over naar adviesbureau KPMG, waar Newton verantwoordelijk was voor een deel van de regio en het schopte tot partner. Momenteel is hij sinds maart 2019 onafhankelijk consultant van zijn onderneming FirmDecision.
RdK gaat een nieuwe koers varen met Newton, maar ook met de drie onlangs nieuw aangetreden commissarissen: Gregorio Donata, Elvis Quarton en Astrid Richardson. Maar de uitdaging blijft net zo groot, zo niet groter; het vinden van een nieuwe geschikte exploitant, die kan beschikken over ruwe olie en voldoende werk- en investeringskapitaal en zich tevens houdt aan de door de rechter opgelegde minimale uitstoot- en milieunormen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).