Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een ministeriële beschikking is onlangs in het publicatieblad bekend gemaakt dat het verboden is met drones te vliegen boven en rondom het cellencomplex van Barber en het Hof van Justitie tussen 7 september 0.00 uur en 11 september 23.59 uur.

F05 Hof digitaal koploperHet gaat om een tijdelijke aanwijzing. De maatregel heeft ermee te maken dat er van 8 tot en met 10 september 2021 een ‘high profile’-stafzaak wordt behandeld, zo staat in de overwegingen van de ministeriële beschikking (MB). Vervolgd wordt ‘dat uit veiligheidsoverwegingen voor de personen die zich gedurende de zittingsdagen op de locaties voornoemd zich begeven en bevinden het gewenst is een tijdelijk vliegverbod voor voornoemde gebieden af te kondigen’. Voor het uitbrengen van deze MB is ook de directeur-generaal van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit gehoord. ,,De verboden gebieden bestrijken een gebied met een straal van 2.000 meter. Het gebied heeft een maximumhoogte van 10.000 voet”, zo wordt er nog aan toegevoegd door de ondertekenaars, minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) en minister van Algemene Zaken Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK).

Een bericht in een Curaçaose middagkrant meldt dat het zou gaan om een grote strafzaak vanuit Sint Maarten. De woordvoerder van het OM verwijst voor meer informatie daarover naar de woordvoerder van het Hof, die op zijn beurt aankondigt eerdaags een persbericht te sturen. Het bericht in de betreffende krant blijft dus onbevestigd.

Het zou gaan om de hoger beroepszaak Skorpio, Aquarius en Marmer. De complexe zaak wordt dus op Curaçao behandeld en er worden drie dagen voor uitgetrokken. In de zaak is de op St. Kitts & Nevis geboren huurmoordenaar Shaville ‘Heart’ Parris (30) betrokken die in eerste aanleg levenslang kreeg voor het vermoorden van drie personen in augustus 2018 (een persoon) en oktober 2019 (twee personen). Ook is hij beschuldigd van poging tot moord op vijf personen en van wapenbezit. Parris zou samenwerken met de Curaçaose crimineel Urvin ‘Nuto’ Wawoe van de gang No Limit Soldier (NLS). In 2017 was Wawoe een van de 31 zware criminelen die vanuit de Sint Maartense gevangenis als gevolg van orkaan Irma naar Nederland werd overgeplaatst. Parris werd op 23 januari 2020 gearresteerd door het zogenoemde Alpha Team.

Uit de rol van het Hof van Justitie blijkt dat op 14 juli van dit jaar een pro-formazitting heeft plaatsgevonden. De daarop opgevoerde raadslieden van Parris zijn de Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz en S. Snel.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).