Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het afgelopen weekend zijn op Curaçao meer dan 1.000 prikken met het coronavaccin gezet. Van vrijdagochtend tot gisterochtend kreeg 535 mensen een eerste prik en 492 mensen een tweede prik.

F00 Meer dan coronaprikkenGisterochtend om 10.00 uur stonden er in totaal 94.556 personen geregistreerd voor een vaccinatie. Daarvan hadden er 93.433 een eerste prik gekregen en 83.480 ook al de tweede. Vaccineren wordt gezien als de meest effectieve manier om te voorkomen dat te veel mensen tegelijkertijd ernstig ziek worden na besmetting met het coronavirus en in het ziekenhuis belanden.

Gisteren waren van de 1.589 testresultaten er 17 positief. In ieder geval 1 besmetting is geïmporteerd. Vanwege het kleine aantal nieuwe besmettingen en omdat 48 mensen virusvrij konden worden verklaard, daalde het aantal actieve gevallen van 595 naar 562.

Ziekenhuisdirecteur Gilbert Martina zei zondag de komende weken een toename van de opnames te verwachten en roept de overheid op maatregelen te nemen om te voorkomen dat het aantal besmettingen per dag oploopt. Tussen zondagochtend en gisterochtend zijn er niet verontrustend veel patiënten met Covid-19 opgenomen, maar er ligt wel weer een persoon meer op de intensive care (ic): van de 28 covidpatiënten hebben er 10 intensieve zorg nodig. CMC heeft op de ic-afdeling 16 bedden, maar zoals bekend is vorige week het escalatieplan in gang gezet om meer ruimte en menskracht vrij te maken voor de zorg aan covidpatiënten. De electieve zorg is verminderd met 25 procent en wordt deze week mogelijk verder afgeschaald tot 50 procent. Het gaat daarbij om operaties en behandelingen die niet essentieel en niet acuut zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.