Al het nieuws

Jonis: Geen stroomuitval door lekkage

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra heeft gisteren de dieselcentrale op het Isla-terrein weer opgestart. Dat kon nadat het lek in het brandblussysteem van een van de installaties was afgeschermd.
aqualectra 1Aqualectra-directeur Darick Jonis zegt dat door een lek in een leiding van het brandblussysteem water terechtkwam in een opvangbak voor restanten olie en andere olieproducten. De tank, die onder de grond ligt, liep daardoor over. De lekkage ontstond bij een koppelstuk in de leidingen. Jonis: ,,Het is geen groot lek, maar er is speciale apparatuur nodig voor de reparatie. We hebben een aannemer moeten inschakelen.” Het betreffende bedrijf kon niet eerder dan gisteren beginnen met de reparatiewerkzaamheden.
Jonis zegt dat de lekkage zeker niet te maken heeft met achterstallig onderhoud. De dieselcentrale op het terrein van de raffinaderij is ruim twintig jaar oud. Jonis: ,,De leidingen staan dagelijks onder druk. Zo’n lekkage onder de grond kan op een gegeven moment voorkomen.”
Vrijdag aan het eind van de middag heeft Aqualectra besloten de dieselcentrale vanwege veiligheidsredenen preventief stil te leggen nadat er brandstof lekte. De centrale heeft vier eenheden die samen 32 megawatt elektriciteit op kunnen wekken, daarvan was op dat moment 24 megawatt in gebruik. In een bericht op Facebook liet het nutsbedrijf weten dat de stroom ‘de komende uren mogelijk uit zou kunnen vallen’ als er vanwege het capaciteitstekort zou moeten worden geschakeld. Daardoor zou steeds een deel van het eiland geen elektriciteit hebben. Dat is uiteindelijk niet nodig geweest dankzij de wind. ,,De windmolens hebben fors bijgedragen en gezorgd dat er voldoende capaciteit was”, zegt Jonis.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.