Al het nieuws

MFK-Statenlid Doran met dringend beroep aan banken

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Volgens MFK-Statenlid Gilbert ‘Gibi’ Doran moeten ook bij de pinautomaten, op Curaçao bankomatiko genoemd, hygiëneproducten worden geplaatst en moeten de handen van gebruikers bij aankomst en vóór gebruik van de automaat automatisch worden gedesinfecteerd.
bankomatiko 1In een persbericht stelt de parlementariër dat ook op Curaçao Covid-19 aanwezig blijft en voorlopig zal blijven en dat we hiermee moeten leren omgaan. ,,Wat moeten we doen; weer het land afsluiten en de inkomsten voor onze bevolking daarmee elimineren? Het wordt tijd dat we meer aandacht besteden aan onszelf en onze verzorging”, zegt Doran, die verder ingaat op de opkomst van de coronavirusvariant delta. ,,We hebben begrepen dat aan benzinepompgebruikers wordt gevraagd handschoenen aan te trekken tijdens het tanken omdat besmetting via de pomp ook gebeurd. Maar hoe staat het met de bankomatiko’s? Veel mensen maken gebruik van deze apparaten, maar er is geen enkele vorm van bescherming voor de klant bij deze pinautomaten. Denk bijvoorbeeld aan een hand sanitizer of alcohol dat automatisch wordt gespoten op het moment dat de klant gebruik van het apparaat wil gaan maken. Dit is van enorm belang in deze tijden waar de hygiëne belangrijker dan ooit is”, aldus het Statenlid, dat daarom een dringend beroep doet op de banken ‘de nodige preventieve maatregelen te treffen’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.