Al het nieuws

Kabinet Gevmin introduceert Nieuwsbrief

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Den Haag - Het Curaçaohuis in Den Haag, het Kabinet van de Gevolmachtigde minister, moet efficiënter en doelgerichter te werk gaan. Dat heeft de nieuwe Gevolmachtigde minister (Gevmin), Carlson Manuel (namens MFK), gezegd ter gelegenheid van een presentatie voor het personeel van het Curaçaohuis.

CuracaohuisHij heeft daarbij de nadruk gelegd op ‘een goede samenwerking tussen collega’s in een prettige werkomgeving’. ,,Daarnaast moet het Curaçaohuis zichtbaarder worden onder de Curaçaose gemeenschap in Nederland”, aldus Manuel, die zijn visie gaf met betrekking tot het Kabinet voor de komende vier jaar.
Dit staat te lezen in de eerste editie van de ‘Curaçaohuis Nieuwsbrief’ gericht aan relaties. ,,De nieuwsbrief verschijnt om de twee weken en informeert u over de laatste ontwikkelingen binnen het Curaçaohuis”, aldus Thessa Fleming, adviseur voorlichting van het Kabinet, gevestigd aan de Prinsegracht in de Nederlandse regeringsstad.
In de nieuwsbrief allerlei korte berichten, waaronder het beleefdheidsbezoek van de plaatsvervangend chef de poste Japan. Recentelijk heeft de waarnemend directeur van het Curaçaohuis, Henco Cecilia, samen met de senior-beleidsmedewerker van de Directie Buitenlandse Betrekkingen, Saran Inderson, kennisgemaakt met de minister tevens plaatsvervangend chef de poste van de ambassade van Japan in Den Haag, Myochin Mitsuru, en de politieke attaché van de Japanse ambassade, Mariko Mori. ,,Tijdens het gesprek is gesproken over de banden tussen Japan en Curaçao en is er afgesproken om op korte termijn nader te bespreken hoe de economische banden tussen beide landen in de toekomst versterkt en uitgebreid kunnen worden.”

Ook wordt er volgens de nieuwsbrief ‘hard gewerkt aan het geven van de nodige impulsen aan de politieke en economische relaties met de Verenigde Staten’ en dan meer in het bijzonder de Amerikaanse stad Atlanta (per abuis aangeduid als ‘staat’). Zo heeft de dossierhouder Verenigde Staten, die gedetacheerd is op het Curaçaohuis, recentelijk een virtueel werkgesprek gehad met Cinex (Curaçao Investment and Export Promotion Agency) en het consulaat-generaal in Atlanta over de verschillende mogelijkheden die deze Amerikaanse stad Curaçao te bieden heeft.
Verder aandacht voor de Octa-bijeenkomst, die alweer bijna een maand geleden - op 24 juni - plaatsvond en waar ‘Gevmin’ Manuel aan deelnam. Het betrof een buitengewone vergadering van de Ministeriële Raad van de ‘Overseas Countries and Territories Association’ (Octa). De delegatie van Curaçao werd geleid door premier Gilmar Pisas (MFK), terwijl de Gevolmachtigde minister optrad als plaatsvervangend delegatieleider.
,,Tijdens de bijeenkomst, die een virtueel karakter had, werd de formele uittreding van de Britse Landen en Gebieden Overzee, verenigd in de ‘United Kingdom Overseas Territories Association’ (Ukota), uit Octa een feit door de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen Octa en Ukota. Het MoU luidde tevens de nieuwe wijze in waarop Octa en Ukota voor minstens de komende drie jaar met elkaar zullen samenwerken.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.