Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) is begonnen met het uitreiken van 4.000 tijdelijke kaarten aan personen die geen onderstand hebben en voorheen een sociale kaart hadden.

F03 4.000 nwe soc kaarten 1 KIESDat heeft het ministerie bekendgemaakt. Het gaat dus om de vervanging van de sociale kaart die eerder door de supermarktvereniging Suveco niet meer geaccepteerd werd. De onderstandtrekkers hebben al extra voedselgeld gekregen op hun speciale pas.

Voor wat betreft de nieuwe (bank)kaarten, deze zullen in vier dagen tijd worden uitgereikt; dat betekent 1.000 kaarten per dag. De secretaris-generaal (SG) van SOAW, Etienne van der Horst, laat tegenover deze krant weten dat deze week 800 personen op de eerste dag hun kaartje kwamen halen en 200 niet kwamen opdagen.

Mensen die in aanmerking komen hebben hierover een bericht ontvangen. De kaart moet opgehaald worden bij de Helpdesk van SOAW in Punda. Op dit moment is de kaart overal te gebruiken. SOAW roept de mensen echter op om het geld vooral voor voedsel te gebruiken. In een tweede fase wordt door de Maduro & Curiel’s Bank (MCB) een nieuwe kaart ontwikkeld die in de plaats komt van de sociale kaart. Deze nieuwe kaart wordt in augustus uitgereikt en kan dan alleen in supermarkten en minimarkten worden gebruikt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).