Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij Bapor Kibrá zijn er altijd wel nieuwe ontwikkelingen gaande en constructieactiviteiten. Ook nu weer: bij Kontiki Beach Resort van Van der Valk wordt letterlijk hard getimmerd aan de expansie. kontikiTen oosten van het bestaande complex staan de nieuwe ‘beach front suites’ momenteel in de steigers.
De afgelopen jaren heeft general manager Terentius ‘Terence’ van der Valk, vierde generatie van de bekende Nederlandse hotelfamilie, al heel wat plannen gerealiseerd bij Kontiki op Cornelisbaai.
Er is mede door Covid-19 en de crisis, die bijna vijftien maanden duurde, wel vertraging ontstaan. Zo was de oplevering aanvankelijk gepland voor eind 2020. Dat wordt nu, na een bouwtijd van anderhalf jaar, maart 2022. Met deze uitbreiding is circa 15 miljoen gulden gemoeid, vertelt de op Curaçao geboren medebestuurder aan het Antilliaans Dagblad. Het is onderdeel van een veel groter masterplan.
De suites komen op het terrein waar voorheen Wet ’n Wild gevestigd was, dat samen met het achterliggende gebied, in 2018 werd opgekocht. Met de uitbreiding van de suites is de kamercapaciteit van Kontiki straks bijna verdubbeld. Dat was al langer de wens, aldus de 30-jarige Van der Valk. ,,We hebben altijd een goede bezetting. Curaçao is het hele jaar door populair vanwege het warme weer en de mooie stranden.”
Hij vertelt meteen wat de overige gunstige factoren zijn: ,,Het is ook fijn dat op dit Caribisch eiland Nederlands wordt gesproken. Straks hebben we nog meer ruimte en nog meer te bieden aan onze gasten.” Wel is het belangrijk dat Kontiki haar karakter behoudt: knus, met volop privacy. ,,We investeren in net wat meer om hier de perfecte vakantiebestemming te hebben, in een luxe en tropische omgeving.”
Er is veel bijgekomen de afgelopen jaren. Eind 2016 werd Mood Beach geopend en daar kwam later Wet ‘n Wild Beach Club bij. Tussendoor werd Van der Valk volledig eigenaar van Cabana Beach.
De ambitieuze GM: ,,In het nieuwe hotelblok worden suites met zeezicht gerealiseerd. Die worden nog luxer dan onze huidige kamers. Het resort heeft nu vier sterren en dan hebben we suites op vijfsterrenniveau. Op de begane grond komen beach front suites met directe toegang tot het strand; in totaal 27 kamers.”
Behalve de suites worden er ook nog vijf nieuwe villa’s met ieder vier kamers gebouwd in dezelfde natuurlijke stijl als de rest van het resort. In totaal gaat het om 47 nieuwe kamers.
Van der Valk Hotels & Restaurants bestaat nu ruim 80 jaar. In totaal heeft het familiebedrijf bijna honderd hotels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en op de Antillen (Curaçao en Bonaire).
,,Nos a bini pa keda; we zijn gekomen om te blijven”, zegt Terence van der Valk tegen deze krant. Dat geldt niet alleen voor het concern, maar ook voor hemzelf, verwijzend naar het eiland waar hij in 1991 is geboren. ,,Wij hopen en gaan ervan uit dat we ook met de nieuwe regering van Curaçao goed zaken kunnen doen en dat ze economische ontwikkelingen zullen stimuleren en de gevestigde ondernemers zullen bijstaan.” Van der Valk heeft al een grootschalig masterplan voor alles bij elkaar 75 miljoen gulden in voorbereiding.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).