Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De droom om het WK 2022 in Qatar te bereiken is voorbij, maar het Curaçaose voetbalteam heeft gisteravond Panama goed partij gegeven.

futbol3ffkHet werd 0-0 in de thuiswedstrijd, terwijl één doelpunt voldoende was om weer een ronde verder te komen.
Het verlies met 2-1 zaterdag in Panama-Stad kon in het eigen stadion echter niet worden goedgemaakt. Maar de ploeg van Patrick Kluivert, die bondscoach Guus Hiddink vervangt, maakte wel opnieuw indruk. Keeper Eloy Room wist knap een penalty te keren en daarna was Curaçao een paar keer heel dicht bij de winst; bijna over de doellijn en ook tegen de lat.
Winnaar is het publiek dat als ‘twaalfde man’ van de eerste tot de laatste minuut support gaf aan de spelers met Curaçaose roots. Het WK in 2026, met veel méér deelnemers, lonkt al voor de ambitieuze Federashon Futbol Kòrsou (FFK).

Foto FFK


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).