Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nationale voetbalteam van Curaçao is de reeks Concacaf-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 in Qatar uitstekend begonnen. Saint Vincent en de Grenadines, dat in voorgaande jaren nog won van Curaçao, werd overklast met een klinkende 5-0 overwinning in het SDK-stadion.

wkBondscoach Guus Hiddink, die eerder grote topteams aanstuurde, kan tevreden zijn. Vooral in de eerste helft gingen de ‘Blauwen’ voortvarend te werk: al in de eerste minuut werd gescoord en bij rust stond het 4-0. In de tweede helft nam het elftal wat gas terug en werd nog één doelpunt gemaakt.
De makers zijn: Juninho Bacuna (minuut 1 en 35); Anthony van der Hurk (17); Jarchinio Antonia (45+1); en Elson ‘Sontje’ Hooi 87. Keeper Eloy Room hield het Curaçaose doel schoon. En de jonge Jeremy Antonisse maakte indruk bij zijn debuut.
Zondag speelt de selectie van Hiddink weer. Dan in Guatemala tegen de ploeg van Cuba, die iets goed te maken heeft na het verlies met 1-0 van Guatemala. In de groep zit verder ook de Britse Maagdeneilanden. Het is nog een lange weg, want bij succes in deze ronde volgen meer kwalificatiewedstrijden, maar het begin is goed.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.