Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nationale voetbalteam van Curaçao is de reeks Concacaf-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 in Qatar uitstekend begonnen. Saint Vincent en de Grenadines, dat in voorgaande jaren nog won van Curaçao, werd overklast met een klinkende 5-0 overwinning in het SDK-stadion.

wkBondscoach Guus Hiddink, die eerder grote topteams aanstuurde, kan tevreden zijn. Vooral in de eerste helft gingen de ‘Blauwen’ voortvarend te werk: al in de eerste minuut werd gescoord en bij rust stond het 4-0. In de tweede helft nam het elftal wat gas terug en werd nog één doelpunt gemaakt.
De makers zijn: Juninho Bacuna (minuut 1 en 35); Anthony van der Hurk (17); Jarchinio Antonia (45+1); en Elson ‘Sontje’ Hooi 87. Keeper Eloy Room hield het Curaçaose doel schoon. En de jonge Jeremy Antonisse maakte indruk bij zijn debuut.
Zondag speelt de selectie van Hiddink weer. Dan in Guatemala tegen de ploeg van Cuba, die iets goed te maken heeft na het verlies met 1-0 van Guatemala. In de groep zit verder ook de Britse Maagdeneilanden. Het is nog een lange weg, want bij succes in deze ronde volgen meer kwalificatiewedstrijden, maar het begin is goed.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).