Al het nieuws

Van onze correspondent
Schiphol - ,,De eerste vaccins die alle eilanden deze week ontvangen zijn een hoopvol keerpunt op weg naar het einde van de crisis.”

vaccinsDat zei de Nederlandse staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid gisteren op Schiphol bij het vertrek van de eerste vaccins naar het Caribische deel van het Koninkrijk.
De vaccins zijn gistermiddag aangekomen op Bonaire en Aruba en naar verwachting arriveert vandaag ook de lading voor Curaçao. Saba en Sint Eustatius ontvangen vrijdag de eerste zending, zo wordt verwacht.
,,Heel veel mensen hebben een jaar lang keihard gewerkt om corona zo goed mogelijk onder controle te krijgen in het Caribisch deel van het Koninkrijk”, zei Blokhuis, die het daarom zo’n bijzonder moment vond. De eerste vaccins gaan naar Bonaire en Aruba, maar er volgen zoals gezegd deze week en de komende weken meer transporten voor alle eilanden. Zoals enkele weken geleden bekend werd gemaakt door Blokhuis, krijgen de eilanden in totaal in eerste instantie zo’n 80.000 vaccins. Het transport wordt verzorgd door KLM. De eerste zending ging mee met een passagiersvlucht.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).