Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Naar aanleiding van de verscherpte Covid-19-maatregelen voor de horecasector heeft de Curaçao Restaurant Association (CRA) een digitaal gastenregistratiesysteem opgezet.
restaurantsDoor het scannen van een QR-code kunnen bezoekers van een restaurant zich bij aankomst registreren. Hierdoor gaat de registratie sneller en hoeft het restaurant het niet zelf bij te houden. De gegevens worden veilig bewaard en alleen gebruikt indien de overheid ze opvraagt, zo belooft CRA.

De meeste mobiele telefoons hebben al een scanfunctie ingebouwd. Door de QR-code te scannen komt de bezoeker op een pagina waar hij de door de overheid verplicht gestelde informatie moet invullen. Het betreft vijf vragen. Nadat de informatie is verstuurd, krijgt de gast een melding dat hij geregistreerd is en kan hij het restaurant betreden.

Alle restaurants die lid zijn van de CRA krijgen de QR-code toegestuurd met een uitleg en een bijbehorende poster die bij de deur gehangen kan worden. De CRA moedigt restaurants aan om het te gebruiken en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk registraties zijn. ,,In het belang van de volksgezondheid zijn registraties van belang om mensen op te kunnen sporen als er een met Covid-19 besmet persoon een bezoek aan een restaurant gebracht heeft”, aldus CRA.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.