Al het nieuws

‘Vraag aan OM of Monk nog verdachte is inzake moord op Wiels’

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - ,,De genoemde nv’s zijn niet geactiveerd. Zij lagen gewoon op de plank. Hetgeen aantoonbaar is.”

suzyromerZo verweert minister Suzy Camelia-Römer (PIN) zich tegen de jongste aantijgingen van politicus Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) van Amparo dos Santos. Monk dreigt met zijn Fundashon Hustisia Pa Un i Tur aangifte te doen tegen Camelia-Römer, omdat hij heeft ontdekt dat zij nog tot eind januari 2020 in het Handelsregister ingeschreven stond als directeur van haar bedrijven SR Management en SR Holding & Investments, terwijl een minister zijn of haar belangen op afstand dient te zetten.

,,Gezien de aanhoudende hetze tegen ministers, heb ik de Kamer van Koophandel verzocht na te gaan waar ik mogelijk nog voor ingeschreven stond”, verklaart Camelia-Römer haar actie om zich bij de KvK uit te schrijven en in plaats daarvan haar echtgenoot Carl Camelia als directeur te registreren.

,,Zoals prof. dr. Frank Kunneman in het Antilliaans Dagblad op 14 oktober 2019 aangaf, maakt inschrijving bij KvK niet uit of je bestuurder bent.” Aldus de bewindsvrouw, die tevens leider is van regeringspartij PIN.

In zijn column ‘Corporate Govenance’ in deze krant schreef hij onder de kop ‘Simpel’: ,,De inschrijving bij de KvK maakt niet uit voor de vraag of u benoemd of ontslagen bent. Die maakt wel uit voor de vraag of en per wanneer anderen er van uit mogen gaan dat u bestuurslid bent geworden of bent afgetreden.”

Camelia-Römer verder in reactie op de dreiging van Hustisia Pa Un i Tur: ,,Bij de integriteitswetgeving gaat het erom dat belangenverstrengeling voorkomen wordt. Daarom moet je zakelijke belangen op afstand zetten. Een niet actief bedrijf dient echter geen enkel belang. Met betrekking tot nevenactiviteiten of werkzaamheden voor stichtingen mag je niet actief zijn. Ook daar maakt het uit wát je doet, niet dat je ingeschreven bent. Ik heb in jaren geen enkele activiteit in die rechtspersonen (SR Management en SR Holding & Investments) uitgeoefend en had ze niet op mijn vizier.”

Laat het recht zijn koers lopen, stelt de minister verder die in haar commentaar tot slot zegt: ,,Met betrekking tot de heer Monk is het goed om bij het Openbaar Ministerie (OM) na te gaan of hij nog verdachte is inzake de moord op Helmin Wiels.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.