Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de nacht van zondag op maandag detecteerde de kustwacht een vaartuig dat in de Arubaanse territoriale wateren voer.

drugvangstHet vaartuig, een sleepboot met de naam Gracia voer onder Samoaanse vlag. Na interceptie heeft de kustwacht het vaartuig naar de Paardenbaai gebracht voor verdere controle. In goede samenwerking werden door de douane, Arumil, KPA (K9 brigade en Unit Georganiseerde Criminaliteit), Justitie BOT K9 en de kustwacht verdovende middelen aan boord aangetroffen. Hierop is besloten om het vaartuig naar marinierskazerne Savaneta te verplaatsen voor verder onderzoek. Aldaar werd vastgesteld dat het om bijna 2.200 kilo drugs ging. Na weging werd nog een extra pakket aangetroffen in het schip. Voorlopige tests wijzen uit dat het vermoedelijk om cocaïne gaat. De vijf opvarenden, allemaal met de Venezolaanse nationaliteit, zijn aangehouden en aan de KPA overgedragen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).