Al het nieuws

Het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) is begonnen met de graafwerkzaamheden voor een buizenpostsysteem.

adcbuizenpostDankzij deze buizenpost, die onder de grond vanaf het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center (CMC) naar het ADC aan de Roodeweg moet lopen, kunnen onder andere bloedmonsters die voor het ziekenhuis getest moeten worden in minder dan 20 seconden bij het lab aankomen, zo legt ADC-directeur Lyane Virginia-Cova tegenover deze krant uit. Tests waarvan de uitslag met spoed wordt verwacht - binnen 4 uur tijd - worden door ADC-personeel in het CMC uitgevoerd. Andere tests gaan via de buizenpost naar het ADC, nu nog aan de Roodeweg en later naar de nieuwbouw. ,,Daar wordt de test uitgevoerd en eenmaal klaar, wordt het resultaat digitaal naar het ziekenhuis gestuurd”, aldus Virginia-Cova.
Foto ADC


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.