Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De hele Belastingdienst, -inspectie en Ontvanger, moet verhuizen.

belastingdienst ,,Het is de bedoeling dat via de Raad van Ministers eerdaags besloten wordt of het hele gebouw op Klein Kwartier gesloopt gaat worden zodat daar een nieuw gebouw neergezet kan worden waar dan niet alleen de Belastingdienst komt te zitten maar ook de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en de douane”, aldus minister Kenneth Gijsbertha gisteren in een persconferentie van de regering.
Op dit moment wordt er als tijdelijke oplossing, na de brand die een deel van het gebouw onwerkbaar heeft gemaakt, gezocht naar een onderkomen voor de loketfuncties zo legt de minister uit. ,,Zo kunnen mensen blijven voldoen aan hun belastingverplichting.” Er wordt eerdaags gestart bij de balies van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Cpost en de Landsloterij. Voorlopig zal ook een groot deel van het personeel ondergebracht worden bij het datacentrum op Mahuma.
In een persbericht wordt bekendgemaakt dat de aangifte inkomstenbelasting nu niet op 16 september gedaan hoeft te worden, maar vanwege de brand verschoven is naar 2 december. Ook wordt gesteld dat zolang het systeem niet functioneert er geen inkomsten van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) opgegeven kunnen worden, evenals gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Mensen die immigreren of emigreren, kunnen ook nog niet terecht bij de Belastingdienst voor de benodigde stempels.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).