Al het nieuws

Regionaal toernooi Little League
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose jeugdhonkballers doen het goed in het regionale Little League-toernooi dat deze week op het eiland wordt gespeeld. Curaçao Pabou stond dinsdag na drie wedstrijden op kop in poule A en Curaçao Pariba na vier wedstrijden in poule B.

jeugdhonkbal2De wedstrijden van het Little League Baseball Caribbean Regional Tournament 2019 worden dagelijks gespeeld in het Frank Curiel Ballpark en in Stadion Post 6. Elf teams, waaronder twee van Curaçao, strijden in twee poules om het regionale kampioenschap.
Curaçao Pabou speelt in groep A met Puerto Rico, Aruba, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Sint Maarten. Pabou had dinsdag alle drie van de gespeelde wedstrijden gewonnen en moest het gisteren opnemen tegen de Maagdeneilanden dat met een gewonnen en twee verloren wedstrijden, vierde stond boven Sint Maarten. Puerto Rico was dinsdag nog tweede in de poule met twee gewonnen en een verloren wedstrijd.
Curaçao Pariba speelt in poule B met vijf andere teams en moet dus een partij meer spelen dan Pabou. Dinsdag stond Pariba met vier gewonnen partijen stevig aan de leiding, gevolgd door het team van de Bahamas dat twee wedstrijden won en twee verloor. Gisteren speelde de Curaçaose jeugdselectie van Bándabou de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Antigua dat nog geen enkele van de drie wedstrijden had gewonnen. In groep B spelen verder Cuba (2 keer winst, 1 keer verlies) en Bonaire en de Dominicaanse Republiek die beide een wedstrijd wonnen en twee verloren.
Het zou dus zomaar kunnen dat de twee teams van Curaçao elkaar zaterdag in de finale van het toernooi treffen. Die begint om 19.00 uur in Stadion Post 6. Maar eerst moet dan vrijdag nog gewonnen worden van de nummers twee van de poules. Vandaag staan er nog drie partijen op het programma: om 13.00 uur de Dominicaanse Republiek tegen Bonaire, om 16.00 uur Antigua tegen Cuba en om 19.00 uur Aruba tegen Puerto Rico. Alle wedstrijden zijn in Stadion Post 6 bij Refineria Isla. Entree voor elke wedstrijd is 3 gulden voor volwassen en 1 gulden voor kinderen tot 12 jaar.