Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Algemene Faculteit van de Universiteit van Curaçao (UoC) heeft samen met Fundashon Sentro di Guia Edukashonal een symposium georganiseerd met als titel ‘Motivatie stimuleren bij jongeren’.

motivatieTijdens het symposium kwamen drie belangrijke onderwerpen aan bod: motivatie en mindset; gedragsverandering bij jongeren; effectiever leren met leerstrategieën. Het symposium werd vanuit Fundashon Sentro di Guia Edukashonal (Sige) gecoördineerd door Ruthmila Obispo, Master of Social Work en vanuit de universiteit door Odette van Brummen-Girigori. Het driedaagse symposium is vorige week woensdag van start gegaan in een volle aula en was bedoeld voor zowel studenten als professionals binnen het domein van Onderwijs en Welzijnswerk. Deelnemers kregen tijdens het symposium zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten aangereikt over motivatie en leren, alsook praktische tools om de motivatie van jongeren voor school en een gezonde leefstijl te stimuleren. Kern van het symposium was: jongeren helpen hun eigen motivatie te ontdekken en te stimuleren, zodat ze keuzes maken die goed zijn voor hun welzijn en toekomst.
Gedurende het symposium was sociaalpsycholoog Pieternel Dijkstra de hoofdspreker. Daarnaast zijn ook minister Hensley Koeiman (MAN) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs Sahayra Braun-Nisbeth, directeur Onderwijs en Wetenschap van het ministerie van Onderwijs Wladimir Kleinmoedig, rector magnificus van de UoC Francis de Lanoy, decaan Algemene Faculteit Liesbeth Echteld, voorzitter van Sige Aubert Wiels, lid van de dagelijkse leiding van Sige Solange Olaria, externe begeleider Melene Rodriguez-Kook en wetenschappelijke hoofdmedewerker van het research center aan de UoC Odette van Brummen-Girigori aan het woord geweest.
Zowel de leiding van Sige als de leiding van UoC kijkt terug op een geslaagd symposium en ‘zal in de toekomst met regelmaat de krachten blijven bundelen om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan de vorming van professionals binnen het domein van Onderwijs en Welzijnswerk’, aldus de UoC in een persbericht.