Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De tropische storm Bret trekt naar verwachting morgenochtend omstreeks 2.00 uur langs Curaçao in westelijke richting. Er wordt zware regenval verwacht en wellicht ook stevige winden. De zee zal komende nacht ruw zijn. Het wordt vissers afgeraden de zee op te gaan.


Tropische storm BretDe Meteorologische Dienst (Meteo) heeft een Code Oranje afgegeven. De regering heeft de bevolking opgeroepen de weerberichten op de website van Meteo te volgen. De Rampenbestrijdingsorganisatie (RBO) is gisteren, onder leiding van rampencoördinator Lesley Fer, bij elkaar gekomen en heeft de waarnemend premier Marilyn Alcalá-Wallé over de situatie geïnformeerd. Alcalá-Wallé is door de afwezigheid van premier Rhuggenaath waarnemend voorzitter van RBO. Zij heeft de bevolking opgeroepen om na te gaan of men voorbereid is op een storm. De Uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (UOOW) heeft de opdracht gekregen om poolshoogte te nemen in risicogebieden en op te ruimen als het nodig is.
Bewoners moeten controleren of de verzinkte of gegalvaniseerde platen op hun dak goed zijn bevestigd. De ‘hurricane shutters’, haken en vergrendelingen aan huizen moeten ook gecontroleerd en/of gerepareerd worden. Het is raadzaam om extra plastic zakken en plastic vellen in huis te hebben, om te voorkomen dat spullen nat worden. Bomen die in aanraking kunnen komen met elektrische leidingen of over het huis of gebouwen hangen, moeten gesnoeid worden. De regering adviseert om extra voedsel in huis te hebben, als ook een noodvoorraad batterijen, lampen, een draagbare radio, lampen en noodzakelijke medicijnen.
Bret was in eerste instantie een actieve storing die zich boven de Atlantische Oceaan bevond maar nog geen bedreiging vormde. Omstreeks 17.00 uur gistermiddag heeft het systeem zich tot een tropische storm ontwikkeld.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).