Al het nieuws

CPA organiseert conferentie.
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens een tweedaagse conferentie in mei zijn de hoogste bazen uit de regionale scheepvaartwereld op het eiland.

cpa

Zij bespreken de laatste ontwikkelingen en plannen die van invloed zijn op de scheepvaart en logistiek in het Caribisch gebied.
Curaçao Ports Authority (CPA) organiseert in samenwerking met de Caribbean Shipping Association (CSA) de Caribbean Shipping Executive Conference van 8 tot en met 10 mei in het Renaissance Curaçao Resort & Casino. Het is het zestiende jaar op rij dat de besluitvoerders uit de regionale scheepvaartindustrie elkaar ontmoeten tijdens een conferentie. Dit keer is ‘the beautiful city of Willemstad’ gekozen als locatie. De stad die ‘het beste van de charme van oud-Amsterdam en de culturele diversiteit van de regio’ tot leven brengt, aldus CSA op de website.
CSA belooft een line-up van spraakmakende sprekers. Zij zullen hun gehoor van leiders en managers uit de scheepvaartindustrie, maar ook ondernemers en politici, prikkelen met de nieuwste ontwikkelingen op maritiem gebied. Thema’s die bijvoorbeeld aan bod zullen komen hebben betrekking op de haven in het algemeen, veiligheid in de scheepvaart en ‘cyber security’. Het congres wordt traditioneel afgesloten met een paneldiscussie. Kundige en ervaren panelleden zullen de discussie tijdens een plenaire vergadering voeden met prikkelende betogen.
CSA werd opgericht in 1971 en noemt zichzelf ‘de stem van de regionale scheepvaartindustrie’. De associatie is uitgegroeid tot een belangrijk regionaal forum waar relevante zaken voor de groei en ontwikkeling van de scheepvaart in het Caribisch gebied worden besproken. Onder de leden bevinden zich 12 nationale scheepvaartassociaties. Daarnaast zijn er meer dan 100 individuele organisaties lid, zoals havenautoriteiten, ‘terminal operators’, maatschappijen, agenten en sleepbootdiensten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).