Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Suzanne Camelia-Römer doet met een nieuwe partij mee aan de verkiezingen op 28 april. Dat heeft zij gisteren besloten na overleg met verschillende aanhangers. Dat liet zij gisteravond weten via een kort persbericht.


suzyVandaag zal ‘Suzy Römer’, zoals ze wordt genoemd in het communiqué, tijdens een persconferentie meer informatie geven over haar deelname aan de verkiezingen met haar eigen partij, die vermoedelijk PIN heet en mogelijk staat voor Partido Inovashon Nashonal (partij voor nationale innovatie), waarbij opvalt dat het woord ‘nashonal’ zou blijven. De partij waar zij afgelopen week mee brak, PNP, staat in de volksmond ook bekend als ‘Nashonal’.
Dinsdagavond werd al duidelijk dat de demissionair minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning niet op de verkiezingslijst van de PNP zou staan. Aanleiding is een verschil van mening over interne zaken, maar doorslaggevend is dat de huidige partijleider, Humphrey Davelaar, geen plaats wil maken voor de veel populairdere Römer. Onder andere ‘uit respect voor de 3.443 mensen die hun vertrouwen in mij als politicus en als bestuurder hebben gegeven, heeft het geen zin dat ik doorga met strijd voeren in de partij’, liet zij het partijbestuur schriftelijke weten.
Onmiddellijk waren er geruchten dat Römer - zelf oud-partijleider, minister en premier voor Partido Nashonal di Pueblo (PNP) - met een nieuwe partij aan de verkiezingen op 28 april deelneemt. Die werden pas laat op de dag bevestigd.
De jurist Suzy Römer (58 jaar) was in 1992 minister van Justitie, een jaar later kort minister-president, om in 1998 wederom premier te zijn van de Nederlandse Antillen. Na een pauze als consultant in de private sector, werd ze in 2015 door PNP gevraagd opnieuw in de politiek te gaan, dit keer als minister van VVRP. Kenners omschrijven haar als ‘vastberaden, met een grote aanhang’ en ‘een politica in hart en nieren’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).