Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie gaat de komende week tijdens carnaval zonder pardon hard optreden tegen zelfs de kleinste uiting van criminaliteit en overlast. De controle bij jump-ups en parades kenmerkt zich door zero tolerance.


toleranceOnder geen enkele voorwaarde accepteert de politie agressie, bedreigingen en geweld, aldus woordvoerder Reginald Huggins. ,,Niet onder feestgangers en niet tegen politieagenten die op straat patrouilleren.” Zondag, bij de start van het carnaval, gaat de politie in groten getale de straat op, samen met tientallen leden van het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC).
De politie kan mensen die zij verdenkt van drugs- of wapenbezit onaangekondigd fouilleren. Huggins waarschuwt om politieagenten medewerking te verlenen bij hun controlerende taak en zich, wanneer zij staande worden gehouden, niet te verzetten.
Ook op verkeersovertredingen zal streng worden gecontroleerd. Hierbij gaat het niet alleen om controle van autopapieren en het dragen van de veiligheidsgordel, maar ook om inachtneming van de maximumsnelheid. De politie gaat in het bijzonder letten op motorrijders en het wel of niet dragen van de verplichte helm. Tijdens een persconferentie, afgelopen donderdag, toonde de politie welke helmen wel en welke niet zijn toegestaan voor motorrijders op Curaçao. ,,Er is voor motorrijders een type legerhelm die weliswaar sterk lijkt, maar bij een ongeluk geen goede bescherming biedt en mogelijk breekt”, zegt officier Ruiter. ,,Dit type helm is niet toegestaan. Het gaat er tenslotte om een goede helm te dragen ter bescherming van de eigen veiligheid.”
Wie ervoor kiest om op straat te racen, deel te nemen aan fever, riskeert zijn of haar voertuig te moeten inleveren. De politie deelt ter plekke een bekeuring uit die direct moet worden betaald. Degene die dat niet kan, krijgt binnen een week een oproep om voor de rechter te verschijnen.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).